Politică

Reîntoarcerea morților vii

România se aliniază trendului occidental și intră pe panta psihotică a virușilor, coronavirușilor, bacteriilor sau a mai știu eu căror răgălii. Măști, medicamente cu flu în coadă, pastile, pastiluțe, teste, cozi prin spitale… PA-NI-CĂ.

Eh, în vânzoleala asta profund septică, românul semineandertalian și-a reactivat dragostea față de partidul comunist, nostalgie zidită pe fundația reminiscențelor din perioada ceaușistă. Care a fost butonul care i-a reactivat pe acești bătrâni haștagiști? Spitalul din Wuhan.

„Uite domne că se poate ridica un spital în câteva zile, nu ca la noi! Că și la noi se putea pe vremea lui Ceaușescu… Ehe, ălă a fost un adevărat român, nu ca ăștia care ne vând țara!”

Lăsând la o parte dubioșenia din spatele apariției acestui nou coronavirus tocmai în Wuhan, unde funcționează cel mai avansat laborator de cercetare de virologie din China, cunoscut sub numele de Institutul de Virologie Wuhan, singura unitate declarată de China ca fiind acreditată să lucreze cu viruşi letali, China este un stat autocrat unde unul dă din deșt și ăilalți fac pe dracu în patru să-i înfăptuiască ăluia mișcările arătătorului într-un termen inimaginabil.

„Așa era și la noi pe vremea lui Ceaușescu!”

Corect, fix așa era. Erau aduși oamenii cu forța la muncă, eventual deținuți politici, bătuți, înfometați, umiliți. Protecția muncii era un moft, accidentele de muncă erau la ordinea zilei. Nu exista niciun mare șantier fără jertfe din rândul muncitorilor… Și toate aceste atrocități ale regimului comunist nu erau altceva decât o demonstrație de forță. Nu, să nu-mi vorbiți de solidaritate, de neam unit pentru înfăptuirea unor obiective, de mândria națională sau verticalitatea românului de rând. Într-un stat în care, pentru mărunte favoruri ale sistemului, oamenii se turnau între ei, nu poate fi vorba de niciun spirit unitar.

E drept că spitalele alea regionale se puteau face mai rapid, dar de la asta până la nostalgii grețoase e cale lungă.

Sursă foto: www.adevarul.ro

Tagged , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *