Generale

Smartphone-Stupiduser

Smartphone-ul cred că poate fi declarat de departe device-ul secolului XXI. Îl folosim zilnic, ce zic eu, îl folosim în continuu… Există aplicații pentru absolut orice: plăți online, foto, jocuri, rețete culinare, booking, social media, vreme, activități sportive, gps, aplicații pentru cumpărături, muzică, portofel virtual, forumuri, orice, dar absolut orice poți face cu un smartphone… Aaaa, nu poți face cartofi prăjiți, dar cred că s-a gândit un producător la asta și parcă văd în scurt timp apare pe piață un telefon cu o plită mică pe spate.

Deci, una peste alta, smartphone-ul ne ușurează viața. Problema apare când viața utilizatorului se învârte în jurul smartphone-ului, adică atunci când apare excesul. Ca orice exces e evident că și utilizarea în exces a telefonului inteligent dăunează și văd că unii chiar nu-și pot înfrâna această dependență, pentru că despre asta cred că este vorba, dependența de smartphone. Nu poți frate să stai cu ochii în telefon în continuu, ignorând pur și simplu ce se întâmplă în jurul tău! Mă refer la ăștia care nu pot renunța la telefon nici măcar atunci când merg pe stradă. Păi consumatorii de etnobotanice sunt pistol cu apă pe lângă ăștia… Pur și simplu nu văd nimic în jur, râd ca proștii, tastează, se supără, mai vorbesc și singuri, ingnorând, așa cum am mai spus, tot ce se întâmplă în jurul lor…Practic ei sunt în altă parte, punându-se în pericol atât pe ei, cât și pe cei din jurul lor.

Totuși, când vorbim despre utilizarea în exces a smartphone-ului, în vârful piramidei stupizeniei se află în mod clar cei care, pe lângă faptul că tastează sau mai știu eu ce fac pe telefon, ascultă muzică… la maxim, deci livrează și pentru cei din jur. Dacă vă uitați puțin la ăștia – uitați-vă fără rețineri că ei nu vă văd – în privirea lor nu puteți citi absolut nimic, sunt blank.

Acum câteva zile mi-a trecut unul d-ăsta prin fața mașinii, l-am claxonat… Nici măcar nu și-a dat seama ce se întâmplă, pur și simplu n-a auzit claxonul. Am oprit lângă el și evident că i-am vorbit ca un medium spiritual, cu morții. Eh, ăla a fost momentul în care zombilăul a realizat că era pe stradă…

Hai cu mai multă responsabilitate!

sursă foto: digifm.ro

Tagged , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *