Generale

O țară specială

Trebuie să recunoașteți că România este o țară specială. Nu mă, nu încep o odă adusă spațiului carpato-danubiano-pontic, azi vorbim despre specialii României. Noi, românii, parcă avem în ADN asta, ne simțim deosebiți, unici, considerăm că Pământul s-ar opri din mișcarea de rotație dacă n-am fi noi. Avem cele mai frumoase femei, cea mai frumoasă țară, cele mai frumoase rândunici, scobitori etc. Iar când epuizăm laudele palpabile, începem cu presupunerile „se pare că, potrivit ultimelor cercetări, românii ar fi fost primii”… și de aici dezvoltă fiecare în funcție de imaginație: primii bucătari din lume, primii traficanți de ayahuasca, primii cultivatori de ananas, primii cărturari, primii fotbaliști, primii în Ardeal :)… dacă își râdeau în barbă, sau mai degrabă în mustăți, vecinii din vest, stați liniștiți că și ungurii sunt la fel de speciali.

Evident că ne simțim speciali și la nivel individual, fiecare dintre noi credem că suntem „buricul Pământului”… Deci, în România trăiesc cam 18 milioane de burice. Parca atâția mai suntem, nu? Bine, mai sunt unii compatrioți care își spun el centro del mundo, l’ombelico del mondo, the center of the universe, dar ăștia sunt într-adevăr mai speciali, lucrează „p-afar`”, au BMW-uri, au… altceva.

Eh, și în aerul ăsta special a apărut, absolut natural, o specie și mai specială, adică ăia care sunt peste ăia speciali „d-afar`”… Hai mă că-i știți, e vorba de ăia cu pensii speciale: parlamentari, judecători și procurori, personal auxiliar din justiție, judecători ai Curții Constituționale, funcționari parlamentari, funcționari ai Curții de Conturi, ai Avocatului Poporului și ai Academiei Române, aviatori, diplomați, foști șefi de stat, aleşi locali, militari, polițiști și jandarmi, personal din penitenciare, foști angajați ai serviciilor secrete și alți speciali pe care i-am uitat…

Mi-a atras atenția protestul de ieri al grefierilor, o categorie specială de români, nu ca sărăciile alea de ingineri, medici, economiști sau și mai rău, profesori. Doamne ce meserii abjecte îmi vin în minte… Învățător, auzi… Chimist… Doamne. Prelucrător prin așchiere, electrician… Îmi vine să vărs doar când le pronunț. Grefier… altceva, un adevărat Metoclopramid profesional.

De ce s-au supărat grefierii? Păi vor să le taie ăștia din Guvern pensiile speciale, că cică s-au înmulțit specialii în țara asta de nu-i mai pot susține ăștia nespecialii.

Nu vă e mă rușine, nespecialilor… Lucrați dracu mai mult, mai mulți ani, mai multe ore pe zi, gratis, nici nu mă interesează, dar faceți dracu ceva să plătim specialii. Ce e ăla principiu contributivității? Ăla e pentru săraci, noi suntem speciali, ce dracu!? Ce mă interesează pe mine că sunt pensionari care n-au bani de mâncare, de medicamente… Să rabde, dă-i dracu! I-am pus eu să nu se facă speciali?!

Hai, la muncă…

sursă foto: radiounirea.ro

Tagged , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *