Politică

Revoluția din educație

Nu știu dacă știți, dar luna trecută Ministrul Educației a finalizat un proiect de ordin prin care modifică „puțin” regulile admiterii la liceu, adică Ordinul nr. 4948/2019 privind organizarea și desfășurarea admiterii la liceu. Am spus că modifică „puțin” pentru că modificarea se referă doar la modificarea articolului 2, alineatul 10.

Dacă în prezent alineatul 10 al articolului 2 sună cam așa:

„(10) La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00 (cinci).” ,

propunerea de modificare al ministrului Educației, Monica Anisie prevede

„1. La articolul 2, alineatul (10) se modifică şi va avea următorul cuprins:
‘La repartizarea computerizată din prima etapă de admitere participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională.’ ”
,

adică mai pe înțeles, nota 5 nu mai e condiție obligatorie pentru înscrierea la liceu, ci doar susținerea examenelor Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a.

Mare revoluție… Care era logica notei minime impuse prin ordinul nr. 4948/2019? Păi e la mintea cocoșului… revitalizarea școlilor profesionale, revitalizare de care România are nevoie ca de aer, iar asta n-o spun eu ci asociațiile de antreprenori din țară. Ba mai mult decât atât, investitorii din România erau dispuși să participe la această revitalizare prin ajutoare financiare acordate școlilor profesionale, contracte de muncă asigurate pentru absolvenți etc.

Așa, se pare că vom avea parte de o nouă generație de absolvenți la „skoala vietzii”… cu diplomă de „cumpănaș” sau „carașol”.

sursa foto: digi24.ro

Tagged , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *