Politică

Hai că se poate!

Zilele astea s-au decernat premiile Galei Smart City Industry Award 2019. Dacă anul trecut premiul „Primarul Anului” a mers la Cluj unde frâiele orașului sunt în mâinile lui Emil Boc, anul acesta distincția a fost înmânată lui Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 din București. De asemenea, premiul „City Managerul Anului 2019” a fost câștigat de către Ioan Gâf-Deac, administratorul public al Sectorului 4.

Dacă vă întrebați cam ce mari realizări de tip „smart” au fost implementate în Sectorul 4, iată câteva inovații:

 • încasare taxe și impozite prin rețele de tip self service
 • crearea unui serviciu public digitalizat care gestionează parcările, mobilitateurbana4.ro
 • crearea unei platforme digitale pentru obținerea autorizațiilor comerciale, autorizaricomerciale.ps4.ro
 • crearea unei platforme digitale pentru depunerea și eliberarea documentelor de urbanism, urbanism.ps4.ro
 • crearea unei aplicații interactive online pentru reabilitarea termică, https://www.reabilitaretermica.eu/entitati/sector-4-bucuresti
 • mobilier urban de tip smart (bănci inteligente)
 • crearea unei aplicații de mobil prin care se asigură conectivitatea cu diverse servicii publice ale Sectorului 4, pot fi sesizate instant probleme din sector, permite trimiterea de mesaje generale, permite plata taxelor si impozitelor locale, permite raportare situație de urgență direct la Poliția Locală, permite identificarea celui mai apropiat loc de parcare liber inclusiv plata acestuia etc.
 • instalarea de sisteme automatizate de securizare a locurilor de parcare operate de la distanță;
 • iluminat urban cu sisteme de iluminat cu led
 • investiții în infrastructura stațiilor de încărcare pentru autovicule electrice
 • protocol semnat cu Ministerul Transporturilor și Metrorex pentru realizarea unei stații supraterane de metrou în zona Șoselei de Centură.

Sigur, dacă vrem să găsim probleme, evident că reușim… Veșnica înlocuire de borduri (dar de data asta sunt de granit), excesul de „ghivece” stradale din granit, exces de fântâni arteziene, Poliție Locală total nepregătită, termene de finalizare întârziate (vezi Piața Sudului) etc. Dar totodată putem evidenția și aspectele pozitive… Renovarea școlilor și grădinițelor, renovarea spațiilor de joacă și a spațiilor verzi, fluidizarea traficului pentru transportul public și ambulanțe, construcția de spații de parcare, sistematizarea intersecțiilor, sistematizarea marilor bulevarde, anvelopare clădiri etc.

Deci, se poate! Și da, e primar PSD… Sigur, îmi vor sări în cap talibanii politici, dar dacă omul își face treaba trebuie și lăudat pentru asta.

sursa foto: paginademedia.ro

Tagged , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *