Politică

Orlando chiparosul

După cum bine știți, ieri a fost adoptată moțiunea simplă depusă de către PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Nimic spectaculos, nimic surprinzător, PSD are totuși majoritate la Senat. Sigur, moțiunea a fost depusă de dragul depunerii, fiind un act politic fără consecințe întrucât nu atrage nicio consecință… Era evident că Orban nu va renunța la ministrul de Finanțe pentru strategiile electorale ale PSD-ului. Aaaa, am uitat să vă spun titlul moțiunii „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”, dar ca să-l parafrasez pe Băse, „PSD nu își revine din șoc, a mărit pensii și salarii și a obținut cât mine când le-am tăiat”. În fine, atât îi duce, atât fac…

Deci, una peste alta, ieri s-a cam consumat curent degeaba la Senat, dar asta cred că e ultima grijă a aleșilor. Aș vrea totuși să vă aduc în atenție comportamentul de după moțiune al senatorului de Tulcea, Eugen Orlando Teodorovici… O să cobor puțin… În timpul interviului ministrului de Finanțe, demnitarul Orlando își face loc în cadru aruncându-i ironii de o mârlănie golănească… „Trage o liniuță la Guvern!”, „Trage o liniuță puternică, puternică”. Nu e pentru prima data când Teodorovici sare calul la adresa lui Cîțu, la dezbaterile pe buget din martie, în Comisia de buget-finanțe, acest Harap Alb din PSD, pe vremea aceea ministru al Finanțelor Publice îi striga PNL-istului „Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost”.

Același Orlando a mai avut un derapaj grosolan în cadrul comisiilor reunite de buget din octombrie, atunci când, în cadrul audierii aceluiași Florin Cîțu, a exclamat „Îmi plac curvele, dar nu blonde”. Un alt moment de meltenism autentic s-a petrecut la începutul aceleiași luni, atunci când în Teodorovici și-a dat în petec la adresa unei jurnaliste B1 „Sunteți liberă diseară? Nu prea vă văd la față… Îmi faceți curte? Faceți curte că nu vă văd ochișorii, dinții văd că îi aveți puși!”. Se pare totuși că prețiosul parlamentar nu-i menajează nici pe colegii de partid, acesta alintându-l pe Fifor cu apelativul „șobolanul partidului”.

Oare chiar nu poate nimeni să-l oprească pe briliantul pesedist?! Văd că PSD-ul nu îndrăznește să se atingă de această lumină a finanțelor permițându-i orice derapaj, dar nu există nicio comisie de etică a Senatului, a Parlamentului care să-l oprească pe acest golan?

sursa foto: digi24.ro

Tagged , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *