Sport

Campionatul mondial de handbal mixt

Da, e vorba indirect despre Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Japonia. Pasionații știu că România s-a calificat în grupele principale după un meci de povestit nepoților jucat împotriva Ungariei, cu un gol al Cristinei Neagu în ultimele secunde… Ulterior, în grupele principale, în primul meci, cel cu Rusia, România a fost surclasată clar, după o primă repriză terminată la egalitate, dar nu despre Naționala noastră voiam să discutăm, ci despre cea a Australiei.

Probabil formația de la Antipozi va termina acest campionat mondial pe ultima poziție, așadar nu prea întelegeți de ce discutăm despre Australia, mai ales că handbalul nu este un sport atât de popular în acestă țară, iar rezultatele sunt în consecință. Despre Hannah Mouncey ați auzit? Ei bine este primul/prima jucător/jucătoare de hanbal transgenger din istorie. Și ce să vezi? După 22 de selecții în naționala masculină de hanbal, domnul Callum Mouncey, 113 kg și 1,88 m, se hotărăște să devină doamna Hannah Mouncey și este selecționată și în echipa feminină a aceleiași țări. Participă la preliminariile pentru Campionatul Mondial din Japonia și își aduce aportul la calificarea echipei.

Pentru Campionatul Mondial, echipa tehnică a Australiei a hotărât să nu apeleze la serviciile fostului handbalist motivând forma fizică a acestuia. Și ce să vezi? Discriminare… de gen!

Bă ne mai vindecăm? Cum dracu acceptă forurile internaționale participarea acestor nehotărâți la competițiile sportive. E corect ca un fost practicant al fotbalului australian (un fel de rugby, dar mai dur) de 113 kg să se înscrie într-o competiție feminină pe motiv de identitate incompatibilă cu corpul? Păi în cazul ăsta s-a cam terminat cu performanțele sportive feminine… Se va trece la o amputare generală și gata, facem competiții mixte…

Political Correctness pe dracu… Asta numai corectitudine nu e! Pe lângă faptul că sfidează naturalul și logica, situația generează o discriminare pozitivă, cei discriminați fiind tocmai majoritarii.

Sursa foto: gladstoneobserver.com.au

Tagged , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *