Politică

Preanefericitul Niculae

Ieri a fost din nou CEx la PSD. Pare-se că aceste ședințe ale Comitetului Executiv al socialiștilor au ajuns să aibe notorietatea meciurilor de fotbal ale Naționalei sau ale lansărilor de noi episoade din Game of Thrones. Așteptăm cu sufletul la gură întâlnirea mai marilor din Kiseleff, vedem cine mai cade, cine mai urcă, așteptăm intrigile, balamucul și mai nou, înjurăturile și de ce nu, bătaia. Dacă trivialitățile au început să răsară pe ici, pe colo, cu bătaia n-am avut încă noroc, dar pesediștii au potențial, așa că nu cred că mai durează mult și o vedem și p-asta.

Dar să revenim la Niculae. Cum care Niculae? Bădălău… Nefericitul Bădălău. După faimosul șlagăr cu evidente simptome de poliurie, liderul giurgiuvean, după cum știți, a mai comis-o încă o dată. Victima preferată? Diaspora, la fel ca și data trecută… Bădălău s-a referit la diasporeni cu apelativul „fetele alea pe care le duc ăștia”. Cred că e evidentă timiterea și nu vor exista „salvatori” de serviciu care vor spune că s-a referit la nu știu ce dracu le mai trece prin cap.

Lăsând la o parte golănia și mitocănia exprimării, de care dă dovadă acest – aproape că mă pufnește râsul – „demnitar”, ales poate și de către o parte din „fetele alea”, Niculae vine a doua zi și ne spune că regretă contextul și formularea „total nefericite”… Total nefericite? Și a cui, mă rog e nefericirea? Pentru că tu, domnule Senator, nu ești nefericit, ci pur și simplu, golan, iar diasporenii nu sunt nefericiți, ci furioși. Deci a cui e nefericirea? De unde dracu tupeul ăsta? Auzi, „total nefericite”… Și asta după „nefericirea” urinară muzicală din august. Pe bune?

Nu domnule Bădălău, scuzele trebuiau exprimate altfel…

„Băi oameni buni, am fost un bou, un golan, ba mai mult decât atât, acum sufăr și de adenom de prostată, deci gata cu urinarea excesivă. Îmi cer scuze! Nu știu ce a fost în capul meu… Am greșit! Iertați-mă, eram băut!” sau ceva similar, ceva credibil, o glicemie scăzută, un accident de logică, ceva, o minciună pe care s-o halim… Dar tu vii cu formulare „total nefericită”?! Tovarășe, asta-i pentru derapaje minore, pe când tu ai dat cu mucii-n ciorbă.

Cât despre sancțiunea politică, aproape că fac o criză lacrimogenă. Bădălău se retrage din conducerea interimară a partidului… Serios? Băi dar cât de drastic e Ciolacu ăsta… Bă incredibil, cât de crud poate fi!… Moșule, așteptăm demisia din Senat, asta înseamnă o mea culpa asumată, asta înseamnă scuze, nu abureala aia cu retragerea din conducerea PSD…

Tagged , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *