Generale

Rebranding

Nu, nu discutăm depre rebranding-ul PSD-ului. Îi mai lăsăm puțin… Așteptăm să se sedimenteze energia asta revoluționară și după aceea analizăm variantele propuse. Abia aștept sigla cu cei trei cactuși, sau… dar mai bine să ne concentrăm pe fondul de ten pe care vrea să și-l aplice Poliția Română. Da, despre asta aș vrea să discutăm, despre redenumirea Poliției Române.

Se pare că Ministrul de Interne a primit din partea polițiștilor solicitarea de schimbare a denumirii instituției sau cel puțin așa declară domnul Vela. Înțeleg că polițiștii sunt deranjați de confuzia cetățeanului dintre Poliția Locală și cea Națională. Aș spune că sunt perfect îndreptățiți. Mi se pare că Poliția Locală a făcut tot ce a putut pentru a profita de imaginea și autoritatea Poliției Române. Au copiat tot, siglă, caracterele cu care sunt inscripționate mașinile, uniforme, tot, ba chiar și atitudinea nepotrivită a unor polițiști a fost copiată. Eh când vine vorba de mașini de srviciu, în funcție de bugetul Consiliului Local și importanța locală a șefului Poliției Locale, au apărut și alte mărci auto, dar înscripționate similar cu cele ale Poliției Române. Dacă în primă instanță Poliția Română a primit cu bucurie ajutorul primit din partea Consiliilor Locale, degrevându-i pe polițiștii naționali de anumite atribuții, ulterior, calitatea profesională și morală a polițiștilor locali, dar mai ales confuzia cetățeanului de rând în ceea ce privește cele două poliții a început să-i nemulțumească pe polițiștii naționali.

Așadar, ca urmare a acestei nemulțumiri, pentru a evita confuzia, Poliția Română a hotărât să recurgă la un rebranding. Lăsând la o parte faptul că normal mi s-ar fi părut ca Poliția Locală să-și schimbe numele, ei fiind cei care au copiat practic imaginea Poliției Române, așa cum echipa de fotbal Juventus București și-a schimbat numele, și nu echipa torineză, rebranding-ul gândit mi se pare o inutilitate absolută, adică fără efect… Poliția Națională.

Povestea asta cu rebrenduirea Poliției Române îmi amintește de bancul ăla cu cetățeanul nemulțumit de numele lui și care se hotărăște într-o zi să-și schimbe numele din Că…at Ion în Că…at Vasile.

Punem și noi un specialist să facă rebranduirea asta?

Foto: bzi.ro

Tagged , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *