Politică

Punct și de la capăt

Gata, s-a isprăvit, s-a terminat… Avem un câștigător. Avem un nou președinte… sau măcar asta sperăm, să avem un nou președinte, ceva mai implicat, mai atent și parcă ceva mai „jucător”, ca să-l parafrasez pe un clasic în viață. Dincolo, la „ailalți”, la fel de previzibil. După priveghiul de aseară, unde mortul dădea totuși din mâini și din picioare, într-un spectacol lugubru în care rudele defunctului viu încercau să-i fixeze capacul copârșeului lovindu-se de refuzul mortului de a se lăsa „înmormântat”, au apărut și „reformatorii”, „altruiști” ca de obicei, oferindu-și serviciile atât pentru fixarea capacului, dar mai ales pentru coborârea coșciugului în groapa istoriei.

Gata, de azi începem un nou drum, sper să fie cât mai drept și cât mai neted. Sper, de asemenea, să avem răbdarea unei construcții trainice, să nu cerem imposibilul, să începem cu fundația și, cel mai important, să punem cu toții osul. Gata, de azi vom îngropa securea războiului politic cu rudele mai în vârstă, vor dispărea analiștii politici de ocazie, extremiștii confecționați de media, se vor disipa și aria cercului și copii vânduți, se vor împuțina trolii din online, i se va desumfla vena din gât lui Ciuvică și i se vor descleșta dinții lui Cristian Tudor Popescu… .

Gata, de azi redevenim noi. Probabil va mai fi un recul timid, dar în scurt timp vom reveni la cotidian, la neajunsuri, la compromisuri, la micile ilegalități, la găinăriile permise de către societate, de sistem.

De astăzi vom abandona acea dorință de „țară ca afară” și vom reveni la „Da’ lasă mă că am luat și eu, că toată lumea fură. Ce io sunt mai prost?!”… Vom reveni la calcule, la facturi de întreținere, TV, la dorința unui BMW mai „șmecher” ca al vecinului, la goana după țoale de firmă, după etichete… Vom reîmbrățișa acel „boss” peiorativ, vom apela iar la acea „sărăcie” din trafic, vom redescoperi claxonul din milisecunda dintre roșu și verde de la semafor, vom băga iar adânc nasul în telefon atunci când în transportul public vreun bătrân va avea nevoie de scaunul pe care stăm noi…

Gata, am fost destul alții… Gata, s-a sfârșit… E timpul să redevenim noi, români neaoși, preocupați de „eu” și eventual de un „noi” destul de restrâns. Gata cu exercițiul ăsta electoral de solidaritate, ajunge…

Offfff, România mea, bine ai revenit!

Tagged , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *