Politică

Vânătorul de greșeli

Trăim vremuri în societatea de consum a devenit o societate de consum exagerat în care individul abuzează de un anumit produs sau serviciu. Nu, nu mai poate fi vorba de nevoie, nevoia s-a transformat treptat în exces, în rutină, devenind în ultimă fază o dependență. Puțini sunt cei care, din propria inițiativă, se scutură, se spală pe față, constată și acceptă faptul că au o dependență și decid să facă ceva pentru a scăpa de această tinichea.

Vorbim desigur despre toate tipurile de dependență, pentru că da, omul a dezvoltat, funcție de nevoi, mai multe tipuri de dependență: alcool, mâncare, droguri, filme, sex, fake news etc.

Constat că în ultimul timp românul a dezvoltat o dependență față de greșelile din declarațiile politicienilor. Și bineînțeles, ca în orice societate de consum care se respectă, imediat cum a apărut nevoia s-a ivit și furnizorul pentru livrabilul solicitat. Și cine s-a întruchipat cel mai bine în vânătorul de greșeli din declarațiile politicienilor? Presa, evident… Nu zic că nu sunt necesar a fi amendate aceste greșeli, dar să-ți faci un scop din a arăta cu degetul aceste greșeli suprimând aproape total mesajul mi se pare deja că nu mai are nicio legătură cu deontologia profesională. Despre faptul că nu sunt vânați toți politicienii cu aceeași pușcă nu discutăm pentru că acolo e vorba despre altceva.

Am înțeles și am scris și eu, s-a pierdut un π , a scăpat un „ăștia”, dar din cele 145 de minute de discuții să remarci doar asta pentru că „vinde” mi se pare deja că este cu totul altceva, mai puțin presă. Păi, dacă astea au fost singurele probleme din discursul fostului premier, în cele aproape două ore de vorbit, Dăncilă e cel mai tare politician și orator care s-a născut în România…

Astăzi la un scrolling prin presa remarc alte subiecte interesante despre „succesuri”, despre omul care „se culcă sănătos și se trezește mort”, despre „propaghează”… Hai mă, pe bune?! Facem și noi ceva presă serioasă?! Adică nu delivery de articole cu biciclete Glovo?

PS: Totuși nu pot să nu remarc faptul că acum au învățat și ăia cu „skoala veții” care e aria cercului și care e pluralul cuvântului „succes”…

Foto: ziaruldeiasi.ro

Tagged , , , , , ,

2 thoughts on “Vânătorul de greșeli

  1. Se bate monedă pe π din mai multe motive. Pentru că sunt disperați că Dancila s-a dus total neprotejat și direct in gura jurnaliștilor (aia a fost într-adevăr o conferință de presă nu serata lui Iohanis) și a făcut față cu brio și părea că mai poate. Pentru că propagandiștii de serviciu își cunosc foarte foarte bine „marfa”, publicul și știu că e suficient sa arunci una așa în on line și prinde aripi. Și pentru a ascunde și impotenta lui Iohanis care întrebat la fel, nu numai că nu a răspuns dar a și ras în stilu-i sau puțin „recesiv”, el care a dat meditații la fizica in valoare de 6 case……

    1. Nu i-aș ridica totuși osanale doamnei Dăncilă. Trebuie să recunoaștem că nivelul intelectual nu e cel mai înalt, dar totuși trebuie să remarc faptul că a părut mai „umană” conferința de la Parlament. Cât despre faimoasele case ale președintelui cred că o analiză comparativă venituri/avere dobândită nu e greu de făcut și cred că ar trebui să fie o temă de casă pentru organele competente… și asta și pentru VD că și la ea sunt suspiciuni, ca să nu zic că ar trebui să fie o practică ce ar trebui aplicată periodic fiecărui politician, persoană publică sau de ce nu, fiecărui român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *