Sport

Aroganță suedeză

România-Suedia e evenimentul zilei în sportul românesc. Diseară ne jucăm printre ultimele șanse de participare la Campionatul European din 2020. Nu, nu e ultima pentru că am avut noroc. Cehia a învins Kosovo și vom mai avea o șansă în Liga Națiunilor, în sensul că vom disputa un baraj de calificare cu Scoția sau Islanda în cazul în care dăm chix în preliminarii. Nu știu cum dracu face Contra, dar se agață de mandatul de selecționer până în ultima clipă.

Citesc totuși în presă că în jurul echipei naționale s-a creat un oarecare deranj vizavi de comportamentul „arogant” al suedezilor. Mai exact Guriță a fost jignit de faptul că vikingii și-au prezentat tricourile pentru Campionatul European din 2020 .

„Mie, personal, mi s-a părut o aroganță că suedezii și-au prezentat deja tricourile pentru Euro. Personal, m-am simțit jignit de acest lucru.”

Oare cine ne-a oprit să facem și noi același lucru? Aaaa… rezultatele. Cred că suntem conștieți că suedezii sunt cu un picior la europene, iar prezentarea acestui echipament poate reprezenta un alt mod de mobilizare al jucătorilor. Cred că deranjul ăsta e mai mult o ciudă 100% românească!

Un alt motiv de deranj a fost faptul că suedezii ne-au acuzat voalat de rasism și au simțit nevoia suplementării măsurilor de siguranță și pază. Ce a făcut FRF? Le-a transmis suedezilor o scrisoare deschisă… Oooo, ce drăguț! Alooo, FRF, n-am avut oare terenul suspendat pentru scandări rasiste? Problemele astea nu se rezolvă cu scrisori, ci prin interdicții pentru gibonii care nu înțeleg de ce vin la stadion, da?!

PS 1: Dacă-i batem și ne calificăm, oare ne-or veni ca mărime tricourile suedezilor pentru europene, că sunt tot galbene și tot le-au făcut?! Mă gândeam așa, ca să n-o mai supărăm pe Greta Thunberg cu un proces tehnologic în plus… Ah, ce zici Greto?! Om fi rasiști, dar o ardem ecologic!

PS 2: HAI ROMÂNIA!!!

Foto: frf.ro

Tagged , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *